Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği ve Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi işbirliğinde yapılacak olan ''Görme Engellilere Yönelik Din Hizmetlerinin Geliştirilmesinde Sivil Toplum İşbirliği ve Faydalanıcı Görüşler'' isimli çalıştayın açılış töreninde ilçemizi temsilen katıldık. Çalıştaya çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün uhdesinde "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" nın İstanbul 34. Bölge Finali, okulumuz, Şişli Süleyman Şah Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinesi ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Sarıyer, Şişli, Zeytinburnu İlçelerinden; 18 farklı İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yarışmacı olarak katıldığı yarışma Kur'an-ı Kerim'in maneviyatına ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün yayımladığı kılavuza uygun bir şekilde, coşkuyla gerçekleştirildi.

Seçici Kurulun değerlendirmeleri sonucunda;

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aslı Esma YAŞAR,  BİRİNCİ

Zeytinburnu  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Narin GÜLER, İKİNCİ

Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatma PALVAN, ÜÇÜNCÜ olmuştur.

Yarışmaya katılan diğer öğrenciler de DÖRDÜNCÜ olarak ilan edilmiş öğretmenlerine Teşekkür Belgesi, öğrencilere Katılım Belgesi ve hediyeler verilmiştir. Özellikle dereceye giren öğrenciler olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencileri, ailelerini, onları yetiştiren öğretmenlerini tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.

Dilimizin Zenginlikleri (Sözlük Özgürlüktür) Projesi kapsamında okul içi görsellerimiz hazırlanıyor.

Dilimizin Zenginlikleri (Sözlük Özgürlüktür) Projesi kapsamında “Cümle/Afiş Tasarımı Yarışması” hazırlıkları sürüyor.

Öncü derneği Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Lise 18 (m) 3-1 5 X 7 =35 atış yarışmasına öğrencilerimiz ile katılımcı olduk. Katilimci olan okulların 67 adet ogrecisi içinde 10 -A sınıfı öğrencimiz Eflin BARAN yarışmayı 7. tamamlayarak bizi gururlandirmistir.Basarisindan dolayı kendisini kutlar ve emekleri içinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sevdi DENKTAŞ a teşekkür ederiz.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2012 yılında alınan kararla birlikte her yıl 18 Aralık günü Dünya Arapça Günü olarak kutlanmaktadır. 18 Aralık Dünya Arapça Günü münasebetiyle Arapça'nın dünya çapında yaygınlığı ve önemini anlatan bir pano hazırlandı. Bunun yanı sıra Arapça müzikler eşliğinde öğrencilerimize kahve ikramı yapıldı.

Dilimizin Zenginlikleri (Sözlük Özgürlüktür) Projesi kapsamında “Safahat Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışması” hazırlıkları sürüyor.

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’in katılımı ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sergilenen “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununa katılım sağlandı.

Burak Yavuz Eğitim Kurumları Müdürü Sn. Burak Yavuz 12.sınıf öğrencilerimize “Gelecek Çok Hızlı Gelecek” sloganıyla Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama konulu seminer verdi.

“Nasıl başardılar?” konulu söyleşilerimizin birincisini okulumuz öğretmenlerinden Esra DEMİR’in moderatörlüğünde Yapay Zeka Yazılım Teknolojileri / Bilgisayar Mühendisi Fatma Nur EZBER’in katılımıyla gerçekleştirdik.

Hafta içi Her gün Saat 10:00 ile 15:00 arası

Okulumuz İdaresinden imza karşılığı

Diplomalarınızı alabilirsiniz.

Mezun Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.

Not: Diplomaları, sadece Öğrencimiz veya Velisi alabilir.

Haz

yeni Eğitim-Öğretim yılında sağlıkla buluşmak dileğiyle, iyi tatiller diliyoruz.