Ock

12.sınıf öğrencilerimiz ile Marmara üniversitesi'ne üniversite bölümleri hakkında bilgi almaları ve kampüs yaşamanını deneyimlemeleri amacıyla okul gezisi düzenlenmiştir.

Ock

12.sınıf öğrencilerimiz ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ında düzenlenen üniversite tanıtım fuarına katılınmıştır.

Ock

Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati: 12. Sınıf öğrencilerimiz ile meyvelerden DNA izole ederek gözle görünür hale getirdik.

Ock

Vatanımız uğrunda can veren aziz şühedamız ve bu menfur olayda hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla bayrak töreninde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ock

İslam’ın baharı üç ayların müjdecisi Regaib Kadilimiz mübarek olsun. Günün manevi atmosferini hissedebilmek adına veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin de katılımıyla Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde sabah namazı kılıp, okumuş olduğumuz hatimlerin duasını yaptık. Ardından okulumuzda  Şişli Müftülüğü Osmanbey Camii Kuran Kursu Öğreticisi sn. Demet TURAN günün anlam ve önemine dair sohbet verdi.

Ock

4.sü düzenlenen Uluslararası model islam işbirliği teşkilatı liseler zirvesi’’ Haklı Filistin davası

Kalıcı ve adil barışın tesisi’’ temasıyla 4-7/1/2024 tarihleri arasında gerçekleşti

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Mİlli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci' nin de aralarında bulunduğu kapanış programına katılarak zirvenin çalışmalarına destek sağladık.

Ock

Okulumuzda Sarıkamış  Harekatı Şehitleri ve Pençe Kilit Harekatı Şehitleri için anma programı gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve “120” filmi izletildi. Şehadetleri kutlu,ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri (Sözlük Özgürlüktür) Projesi kapsamında “Divanu Lügati’t-Türk” konulu okul içi görsellerimiz hazırlanıyor.

Ock

“Filistin konulu resim,şiir ve kompozisyon yarışmamızda ilk üçe giren öğrencilerimize ödülleri verildi ve öğrencilerimizin eserleri okulumuzda sergilendi.”

Öncü İmam Hatip Spor Oyunları Masa Tenisi turnuvasına, Havva Şevval Yırtmaz, Esma Dilara Erdoğan ve

Samira Güzel adlı öğrencilerimiz ile katılım gösterdik. Okulumuzu temsil eden öğrencilerimize ve Beden eğitimi öğretmenimiz Sevdi Denktaş'a teşekkür ederiz.

Çocukluk ve ergenlik çağı diyabeti hakkında okulumuz konferans salonunda öğrencilere eğitim verildi.

Diyabet nedenleri, belirtileri, diyabet yönetimi ile ilgili bilgi ve becerileri öğrendiler.

Okulda diyabet programı eğitim platformundan videoları tamamlayarak eğitim sertifikanızı alabilirsiniz.

okuldadiyabet.meb.gov.tr

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile  Darulaceze'yi ziyaret ettik. Büyüklerimiz sahip olduğumuz en kıymetli değerlerimizdendir. Büyükleriyle bir araya gelen öğrencilerimiz güzel sohbet ettiler ve birlikte hoş vakit geçirdiler. Atölyeleri ziyaret eden öğrencilerimiz yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, bize bıraktığı kıymetli eserleriyle aydınlanmış yolumuzda onun manevi rehberliğini daima hissediyoruz. Mekânı cennet olsun."

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği ve Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi işbirliğinde yapılacak olan ''Görme Engellilere Yönelik Din Hizmetlerinin Geliştirilmesinde Sivil Toplum İşbirliği ve Faydalanıcı Görüşler'' isimli çalıştayın açılış töreninde ilçemizi temsilen katıldık. Çalıştaya çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün uhdesinde "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" nın İstanbul 34. Bölge Finali, okulumuz, Şişli Süleyman Şah Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinesi ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Sarıyer, Şişli, Zeytinburnu İlçelerinden; 18 farklı İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yarışmacı olarak katıldığı yarışma Kur'an-ı Kerim'in maneviyatına ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün yayımladığı kılavuza uygun bir şekilde, coşkuyla gerçekleştirildi.

Seçici Kurulun değerlendirmeleri sonucunda;

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aslı Esma YAŞAR,  BİRİNCİ

Zeytinburnu  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Narin GÜLER, İKİNCİ

Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatma PALVAN, ÜÇÜNCÜ olmuştur.

Yarışmaya katılan diğer öğrenciler de DÖRDÜNCÜ olarak ilan edilmiş öğretmenlerine Teşekkür Belgesi, öğrencilere Katılım Belgesi ve hediyeler verilmiştir. Özellikle dereceye giren öğrenciler olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencileri, ailelerini, onları yetiştiren öğretmenlerini tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.