Nis

Rehberlik servisinin üniversite tanıtım günleri kapsamında “İstanbul Teknik Üniversitesi”ne gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz öğretmenlerimiz rehberliğinde üniversitenin tanıtımının yapıldığı seminere katıldı.

Nis

''Veri Güvenliği Kişisel Özgürlüktür.'' Anayasanın “özel hayatın gizliliği” başlıklı 20’nci maddesinde herkesin özel hayatına saygı gösterilmesini ve kendisiyle ilgili kişisel verilerinin korunmasını isteme hakkına sahip olduğu, bu anlamda kişisel verilerin ancak kanunlarda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği hükümlerine yer verilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimize bilgilendirme sunumu yapıldı.

Nis

Ramazan bayramının tüm islam alemine hayırlar getirmesi duası ile bayramınız mübarek olsun..

Nis

Okulumuz öğretmeni Yasemin META Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 25-29 Mart tarihleri arasında Aksaray'da gerçekleştirilen "Proje Hazırlama Yöntem ve Uygulamaları Semineri"ne katılmıştır.

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

"Allah'ım, sen affedicisin ve affetmeyi seversin, o halde beni affet." (Tirmizî, Daavât 84.)

Okulumuz mescidinde Şişli Gülez Camiinden Fatma Kasım Hocamızın rehberliğinde öğrencilerimizin indirdiği hatimlerin duası yapıldı. Mübarek Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimizle Hırka-i Şerif Camii’nde kutsal emanetleri ziyaret ettikten sonra Süleymaniye Camii’nde ikindi namazını kılıp ardından Ensar Vakfı’nda iftar programına katıldık. İftar davetleri için Ensar Vakfı’na teşekkür ederiz.

Mrt

“Nasıl başardılar?” konulu söyleşimizi okulumuz öğretmenlerinden Esra Demir’in moderatörlüğünde Gastronomi/Mutfak Şefi Melike Önal ile gerçekleştirdik.

Mrt

“Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm 82)

Her yıl geleneksel düzenlenen okul iftarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz buluştu. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sevgi Yücel Hanımefendi ile ilçeden gelen kıymetli misafirlerimiz davetimize icabet ederek bizleri mutlu ettiler.

Mrt

“Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan namazını (teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü't-terâvîh, 1 [2009]; Müslim, Salâtü'l-müsâfirîn, 173-175

Ramazan sohbetlerimiz her perşembe Şişli Müftülüğünden Fatma Kasım Hocamızın sunumuyla başladı. Bu haftanın konusu “Namazın Önemi” oldu.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlık destanıdır. Bu destanı sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun.

Mrt

Okulumuz Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri, Mübarek Ramazan ayını karşılamak için pankart hazırladılar.

Mrt

Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen, milletimizin ve ordumuzun ruhunu derinden etkileyen ve Milli mücadele ruhuyla savaşın kazanılmasını destekleyen marşımızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" Mehmet Akif Ersoy

Mrt

Ramazana özel öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim lerini okuyup feyizle ibadet edebilsinler diye mescidimizin bir köşesini itikâf alanı olarak düzenledik.

“Ramazanla uyandı,

Mümin nura boyandı,

Hazırlıklar başladı,

Okulda kandiller yandı.

Müminlere nimettir,

İlk on günü, rahmettir,

Bu ayda oruç tutmak,

Büyük bir ganimettir.”

Mübarek Ramazan-ı Şerifi maniler, hediyeler ve ikramlarla karşıladık.

Mrt

“Ramazan geldi hoş geldi okulumuza bereket getirdi” Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin çalışmalarıyla okulumuz Ramazana coşkuyla girdi. Bu mübarek ayın tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.